Qui som

La Ciba és un centre de recursos per a dones, per posar al seu abast eines per a la millora de la seva autonomia personal en tots els àmbits de la vida.

És també un espai d’innovació i economia feminista on hi trobareu espais de formació, de preparació per a l’ocupació, de naixement i acompanyament de projectes culturals i de creació d’una nova economia social, solidària i feminista.

 Es tracta d’un equipament públic de referència per a les dones de Santa Coloma de Gramenet i del nostre entorn, així com un pol d’innovació, d’igualtat i de i creació feminista, en la línia d’iniciatives com la fàbrica de creació  Fabra i Coats  o  The women’s building.

Centre de Recursos per a Dones. Espai Feminista

Presentació 24 de gener de 2019

La nova CIBA i la igualtat d'oportunitats

La posada en marxa d’un centre integral de recursos per a les dones a l’antiga fàbrica Ciba de Santa Coloma de Gramenet és un projecte pioner a l’Estat. La nostra ciutat, com ja hem fet en altres ocasions, marca tendència en el desplegament de polítiques d’igualtat de gènere. Aquest projecte va més enllà del marc simbòlic, conjugant les accions reivindicatives pròpies de l’agenda social per combatre les desigualtats de gènere, incloses les violències masclistes, amb la creació d’oportunitats reals quant a l’ocupació i la projecció del talent. 

Invertirem 2.9 milions d’euros per transformar 6.000 m2 en noves instal·lacions i serveis per a la ciutadania en un punt estratègic de la ciutat: la façana del Besòs. Aquesta façana s’anirà transformant amb nous projectes de regeneració urbana com la remodelació dels eixos Salzereda i Llorenç Serra. Construïm un futur millor per a totes i tots, retent homenatge a les dones lluitadores que ens han precedit. Fem una aposta clara i contundent per continuar transformant la ciutat, per deixar a les nostres filles i fills un entorn millor amb menys obstacles pel seu desenvolupament i amb més igualtat real i oportunitats. La nova Ciba esdevindrà una bona metàfora, una utopia real, del que vol ser la ciutat del present i del futur.

Núria Parlon
Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet