PROGRAMA JORNADES FEMINISTES 2023

Fes clic a la imatge per descarregar el programa en PDF

DIMECRES 01 MARÇ

17:30 h BIBLIOTECA CAN PEIXAUET
L’HORA DEL CONTE: PROTAGONISTES... ELLES!

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, l’Anna Casals ens presenta una sessió de contes en els quals elles són les protagonistes. Històries amb diferents models de personatges femenins: dones desacomplexades, dones que porten a terme accions que transcendeixen l’espai privat, dones que es rebel·len, dones orgulloses de ser com són...

Organitza: Biblioteca Can Peixauet. 

 

18:00 h La CIBA
RECITAL DE POESIA FEMINISTA.

A CÀRREC DE DANIEL MARTÍNEZ MENCHÓN AMB LA PARTICIPACIÓ DE POETES DEL GRUPO CONSTANCIA

En aquest acte es recitaran poemes de Federico García Lorca, Clara Campoamor, Gloria Fuertes, Gabriel i Galán, José de Espronceda, Rafael de León i Pablo Neruda, entre altres. El poeta Daniel Martínez Menchón donarà veu a les dones replicant cada un dels poemes.

Organitza: La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

 

 

DIJOUS 02 MARÇ

17:30 h La CIBA
AMB VEU DE DONA. PROGRAMA ESPECIAL AMB LA CADENA SER

La CIBA acull aquesta nova edició d’Amb veu de dona, un espai de trobada i debat durant el qual dones rellevants del periodisme, acompanyades d’expertes procedents de diversos àmbits, abordaran temàtiques centrals del feminisme i del 8M. Les violències masclistes i la violència sexual contra les dones, les oportunitats laborals, la perspectiva androcèntrica en la salut, l’esport i la llengua, o les dones en el món de la música, entre d’altres, centraran les reflexions compartides durant la jornada.

Organitza: CadenaSer. LaCIBA, espai de recursos per a dones,i nnovació i economia feminista. 

DIVENDRES 03 MARÇ

19:00 h La CIBA
ACTE DE PRESENTACIÓ DE LA CURSA DE LES DONES

Acte de presentació als mitjans de la segona edició de la Cursa de les Dones en el marc de la programació de les Jornades Feministes del 8M.

Inscripcions a: xipgroc.cat/ca/curses/DonaVigiaTrail2023/5k/inscripcio/20-00-hores

Organitza: Running Vigia. La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. 

DISSABTE 04 MARÇ

D’11:00 a 12:30 h DAVANT DEL MERCAT SAGARRA
PERFORMANCE REIVINDICATIU: LES DONES N’ESTEM FARTES! JA N’HI HA PROU!

Lectura del manifest a les 12 h Organitza: Grup de Dones Àrtemis.

 

20:30 h LOCAL EN COMÍ PODEM (carrer dels Sagarra, 9)
SOPAR DE DONES “AKELARRE FEMINISTA”

Només cal portar una mica de menjar per compartir. La beguda, pa i postres incloses en el preu de 5 euros.

Inscripcions: ecpdonesstk@gmail.com Organitza: Dones en Comú Podem Sntk

 

21:00 h La CIBA
SOPAR DE LES DONES

Un espai de trobada, lúdic i reivindicatiu. Vine i participa a l’emblemàtic sopar de les dones de Santa Coloma de Gramenet.

Data límit d’inscripció: 28 de febrer, a les associacions de dones de Can Mariner, Barri Llatí, Onze de Novembre, Kundalini, Riu Sud, Amira i a la Coordinadora de Grups de Dones (c. Lluís Companys, 9). Més informacié: 647 133 699

Organitza: Coordinadora d’Associacions de Dones de Santa Coloma de Gramenet. Hi col·labora: La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. 

DIUMENGE 05 MARÇ

11:30 h PLAÇA DE LA VILA

“EMPODEREM-NOS!”

La periodista Laura Fa (@Laura__Fa), l’assessora d’imatge Marta Pontnou (@martapontnou) i la diputada Ana Balsera i Marin (@anabalseramarin) parlaran sobre pressié estètica. Una pressió que patim totes les dones i que s’agreuja en el cas de les dones que tenen una projecció pública.

Organitza: Dones d’ERC Baix Besòs.

 

12:10 h PLAÇA DE LA VILA
CONCERT DE SARDANES AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Audició de sardanes amb compositores dones, i sardanes amb nom de dones. A càrrec de la Cobla Ciutat de Girona

Organitza: Amics de la Sardana de Santa Coloma de Gramenet. 

DILLUNS 06 MARÇ

18:00 h La CIBA

INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ ARTÍSTICA “MUJERES QUE CRECEN”

Les dones dels centres cívics de Can Mariner, Singuerlín i Riera Alta ens presenten una mostra de les seves obres artístiques. Del 6 de març al 6 d’abril.

Organitza: Dones del Centre Cívic Can Mariner, Singuerlín i Riera Alta. Hi col·labora: La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

 

18:00 h BIBLIOTECA CENTRAL
L’HORA DEL CONTE: MAX I ELS SUPERHEROIS

Al Max, el fascinen tots els superherois, però en té un de preferit. En realitat, es tracta d’una superheroïna: Megapower! Ella é valenta, pot programar computadores i desactivar bombes, té ultravisió i una força descomunal... Però el millor de tot é que Megapower és diferent dels altres superherois, i el Max sap molt bé per què.

Organitza: Biblioteca Central. 

DIMARTS 07 MARÇ

17:30 h BIBLIOTECA DEL FONDO
L’HORA DEL CONTE: DONES DE COLORS. A CÀRREC DE NÚRIA CLEMARES

Les colorines són unes petites dones que viuen a l’arc de Sant Martí, un món màgic de colors. És gràcies a elles que el nostre món està fet de tots els colors que veiem. Les colorines oloren amb el seu nassarró tot el que veuen blanc o negre i es converteix en color. Quina sort tenir les colorines a prop!

Organitza: Biblioteca del Fondo.

 

20:00 h PLAÇA DE LA VILA
CONCENTRACIó DE DENÚNCIA DELS FEMINICIDIS I LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

Com cada primer dimarts de mes, tindrà lloc la concentració de denúncia contra les violències masclistes i els feminicidis, per recordar i fer públic els noms de totes les dones assassinades durant el mes de febrer. La reflexió d’aquest mes la llegirà la Colla de Gegants de Santa Coloma.

Organitza: Dones per l’erradicació de tot tipus de violències. 

DIMECRES 08 MARÇ

DIJOUS 09 MARÇ

18:00 h La CIBA
PRESENTACIÓ DE LA GUIA DE PREVENCIÓ DE LES CIBERVIOLÈNCIES

Ens trobarem a la plaça de la Vila per commemorar plegades la diada del 8M. La Guia ha estat elaborada per la Federación de Mujeres jóvenes i s’adreça a famílies i joves de 12 a 18 anys. Amb la participació d’Ada Santana, presidenta de la Federación de Mujeres Jovénes i Isabel Sanz, coautora de la Guia.

Organitza: Federación de Mujeres Jovénes. Escuela Internacional Abolicionista. La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

  

19:00 h BIBLIOTECA SINGUERLÍN - SALVADOR CABRÉ
L’HORA DEL CONTE: GLÒRIA ANDRÒMINA

Una bonica història amb invents originals, com el ‘te-a-punt’ (per servir el te) o "l’espiral-es-pagsonic" (per menjar espaguetis). La protagonista és un nena que té un afectuós avi que està convençut que no cal llençar la tovallola. Un corb amb personalitat que ensenya a la protagonista el que significa la perseverança, l’empatia i el treball en equip. Un conte que enforteix el potencial que tenen les nenes i les dones en general en tots els camps de la vida.

Organitza: Biblioteca Singuerlín - Salvador Cabré.

 

20:30 h La CIBA
TALLER ESPECTACLE: CANÇONS AMB ULLERES LILES

En aquest taller espectacle agafarem com a referència cançons antigues i actuals amb tintes masclistes i patriarcals, ens posarem les ulleres liles i treballarem en grup per canviar les lletres.

Inscripcions a: pompeulab@gramenet.cat Organitza: Pompeu Lab. 

DIVENDRES 10 MARÇ

9:30 h a 14:30 h La CIBA
JORNADA “A SANTA COLOMA, FEM CULTURA RESTAURATIVA. PER UN MODEL RESPECTUO?S DE GESTIO? DE LES RELACIONS I EL CONFLICTE”

Aquesta jornada té l’objectiu d’apropar-nos a la cultura i l’enfocament restauratiu, presentar el projecte “Enfocament restauratiu. Prevenció i resolució de conflictes” per al desenvolupament de la cultura restaurativa a Santa Coloma de Gramenet, i compartir experiències del nostre territori i d’altres municipis, tot coneixent algunes experiències locals restauratives inspiradores.

Ponència central a càrrec de la Dra. Belinda Hopkins, directora de Transforming Conflict, centre nacional sobre enfocament restauratiu en l’àmbit de la infància i la joventut al Regne Unit.

Hi haurà dues modalitats d’assistència:
- Presencialment, prèvia inscripció a Grameticket
- En streaming, prèvia inscripció a: serveideconvivencia@gramenet.cat

Organitza: Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. 

De 10:00 a13:00 h i de 16:00 a 20:00 h LaCIBA
CAMPANYA DE DONACIÓ DE SANG: “DONA QUE DONA”

En el marc de la commemoració del 8 de març i en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits s’organitza la jornada solidària: “Dona que Dona”.

Inscripcions a: donarsang.gencat.cat/laciba

Organitza: Banc de Sang i Teixits. La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

19:00 h La CIBA
ROSALÍA I VIOLÈNCIA MASCLISTA - ANÀLISI D’EL MAL QUERER AMB JENN DÍAZ

Jenn Díaz farà un repàs del disc El mal querer de la Rosalía, basat en la novel·la flamenca, per analitzar les seves cançons com un cicle de violència masclista.

Organitza: Grup de Dones d’ERC Gramenet.

20:00 h TEATRE SAGARRA
DONA’T VEU: TEATRE DOCUMENTAL

El teatre documental té la força i la potència de la veritat. Aquesta obra, a més, té la potència de l’amor, la tendresa, el record, i la delicada i vigorosa visió del món de les dones de Santa Coloma de Gramenet, que desgranen records i vivències que emocionen i commouen, i fan riure també. Aquesta peça, fruit del treball creatiu realitzat durant el taller de teatre documental que s’ha portat a terme a La CIBA, està creada des del cor i amb la veritat com a pilar i única bandera. 

Organitza: La CIBA, espai de recursos per a dones, innovacio? i economia feminista. Teatre Sagarra.

Entrades a la web del Teatre Sagarra: teatresagarra.gramenet.cat/ 

20:00 h TEATRE LA COLMENA
MA MARE I LA INVASIÓ TOTAL

Activitat desenvolupada per l’organització internacional Artist at Risk i la Plataforma No Callarem. Representació de la peça teatral Ma mare i la invasió total, escrita i dirigida per Sasha Denysova i intrepretada per l’actor Aleksey Yudnikov, tots dos ucraïnesos exiliats a Barcelona per culpa de la guerra, i amb la col·laboració del coreògraf Konstantin Chelkaev. Aquesta obra és el resultat de la primera residència Barcelona Artistes en Risc, projecte conjunt de diverses institucions i entitats per acollir artistes en situació de risc sota el mantell d’una residència artística. Teatre fòrum posterior.

Aforament limitat. Cal inscripció i confirmació prèvia a cooperacio@gramenet.cat Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.