Programació La Ciba

Setembre

Ja podeu consultar la programació de setembre de La CIBA. Inclou la informació detallada de cada activitat i els enllaços a les inscripcions de cadascuna d'elles.

Presentació del llibre 'La revuelta de las putas'

'De víctima a activista' de Amelia Tiganus

Penguin Random House Grup Editorial i l’Escola Abolicionista Internacional es complauen a convidar-te, el 21 de setembre, a les 19 h, a la presentació del llibre:

La revuelta de las putas. De víctima a activista, de Amelia Tiganus

Amelia Tiganus va néixer a Galati, Romania, en 1984. És activista feminista i formadora en cursos i tallers de sensibilització i prevenció de la prostitució i la violència sexual.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Als últims quatre anys ha impartit més de quatre-centes conferencies, xerrades i tallers arreu del territori espanyol, Europa i Amèrica Llatina. Ha rebut varis premis i reconeixements a la seva tasca en pro dels drets humans de les dones i les nenes. A 2019 va rebre el reconeixement al compromís per construir una societat lliure de violència contra les dones, lliurat pel Ministeri de Igualtat i el Govern d’España.

És cofundadora i coordinadora de cursos de l’Escola Abolicionista Internacional, un projecte destinat  a la divulgació feminista, la sensibilització que es desenvolupa amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, CAP International i Rescue Freedom Internacional.

A l’acte comptarem amb l’autora del llibre i la presència de:

  • Núria Parlon Gil, alcaldessa de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
  • Najat El Hachmi, escriptora
  • Graciela Atencio, coordinadora de l’Escola Abolicionista Internacional.

La autora signarà exemplars del seu llibre, que estarà disponible a llibreries a partir del 9 de setembre, un cop finalitzi la presentació.

L’acte tindrà lloc presencialment i, amb aforament limitat, a La CIBA: Passeig de Llorenç Serra, 64, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona.

Paral·lelament serà emès en streaming al canal de Youtube de La CIBA.

Més informació i inscripcions a: 

lacibainfo@gramenet.cat

 

 

 

 

Als últims quatre anys ha impartit més de quatre-centes conferencies, xerrades i tallers arreu d’Espanya, Europa i Amèrica Llatina. Ha rebut varis premis i reconeixements a la seva tasca en pro dels drets humans de les dones i les nenes. A 2019 va rebre el reconeixement al compromís per construir una societat lliure de violència contra les dones, lliurat pel Ministeri de Igualtat i el Govern d’Espanya.

Com a metodologia del curs es facilitaran diversos materials, així com 4 vídeos introductoris i 3 classes per resoldre dubtes en directe.

L’activitat formativa tindrà una durada de 40 hores i es desenvoluparà del 20 de setembre al 10 de desembre de 2021.

Està dirigida  tant a professionals , voluntàries i voluntaris i activistes que desenvolupin la seva tasca a l’àmbit de la prostitució i els drets humans, com a qualsevol persona que tingui interès per la temàtica.

El curs es gratuït, en format on-line per mig de la plataforma Moodle, i es lliuraran certificats de participació a totes les persones inscrites.

Més informació i inscripcions (a partir del 23 d’agost): https://geoviolenciasexual.com/curso-online-gratis-rol-supervivientes/ i al correu  lacibainfo@gramenet.cat

 

Cartell del seminari

Seminari Internacional

Un apropament al model suec abolicionista de la prostitució

El seminari “Un apropament al model suec abolicionista de la prostitució” s’emmarca en el Dia Internacional contra l’explotació sexual i el tràfic de dones, nenes i nens; i ens permetrà introduir-nos a la llei sueca abolicionista de la prostitució.

Serà impartit per Gunilla Ekberg, advocada internacional pels drets humans i investigadora feminista. Va ser assessora envers el tràfic d’essers humans del govern suec i coordinadora al procés d’implementació de la llei sueca abolicionista de la prostitució, que tipifica com a delicte la compra de sexe.

Curs on-line

El paper de les supervivents d'explotació sexual a l'abolició de la prostitució

Al curs “El paper de les supervivents d’explotació sexual a l’abolicionisme de la prostitució” coneixerem el sistema prostitucional des de la perspectiva de les supervivents, reflexionarem envers l’existència de prostitució com institució patriarcal a les societats contemporànies i proposarem accions a nivell individual i col·lectiu per eradicar-la.

El curs serà coordinat per Amelia Tiganus. Activista feminista i formadora en cursos i tallers de sensibilització i prevenció de la prostitució i la violència sexual.

Com a metodologia, al seminari es realitzaran preguntes a l’alumnat i les respostes es podran compartir per xat.

La sessió formativa  tindrà lloc en format on-line, amb traducció simultània anglès-espanyol, el 16 de setembre de 18 h. a 20 h.

Està dirigida a qualsevol persona interessada en la temàtica, és gratuïta, i es lliuraran certificats de participació a les persones inscrites prèviament.

Informació i inscripcions a https://geoviolenciasexual.com/seminario-modelo-sueco-abolicionista/

 

Curs on-line

Abolicionisme internacional de la prostitució: aspectes jurídics

Al curs “Abolicionisme internacional de la prostitució: aspectes jurídics” coneixerem al marc jurídic internacional de drets humans, del abolicionisme de la prostitució i de la lluita contra el tràfic d’essers humans i la explotació sexual, dos exemples de legislacions abolicionistes.

Segons el Informe Global sobre tràfic de persones de UNODC a l’any 2020, el 65 % de les víctimes de tràfic són dones i nenes, al temps que el 72 % de les nenes víctimes de tràfic són sexualment explotades.

 

 

El curs serà coordinat per María del Mar Daza Bonachela, Doctora en Dret i criminòloga. Experta Universitària en estudis envers maltractaments i la violència de gènere per la UNED i analista jurídica a Feminici.net des de 2016.

Com a metodologia del curs es facilitaran diversos materials, així com 4 vídeos introductoris i 3 classes per resoldre dubtes en directe.

L’activitat formativa tindrà una durada de 40 hores i es desenvoluparà del 20 de setembre al 10 de desembre de 2021. Està dirigida  tant a professionals , voluntàries i voluntaris i activistes que desenvolupin la seva tasca a l’àmbit de la prostitució i el tràfic de persones, com a qualsevol persona que tingui interès per la temàtica.

El curs es gratuït, en format on-line per mig de la plataforma Moodle, i es lliuraran certificats de participació a totes les persones inscrites.

Més informació i inscripcions: https://geoviolenciasexual.com/curso-online-gratis-aspectos-juridicos-abolicionismo/ i al correu  lacibainfo@gramenet.cat

 

 

Cartell del Violeta Festival

Violeta Festival

En el marc de la Festa Major de Santa Coloma La CIBA ha organitzat el Violeta Festival, un festival infantil i familiar coeducatiu, que tindrà lloc el dissabte 4 de setembre a l'escola Fray Luis de Leon.

Es tracta d’una jornada diürna amb tres torns d'assistència (matí, tarda i nit), on els més petits i les seves famílies podran gaudir de diferents activitats i espectacles, contacontes infantil i familiar, teatre, circ, tallers creatius i, com a cloenda, dos concerts amb molt protagonisme femení.

 

Enllaços relacionats

 

 

El primer concert anirà a càrrec de les KONKORDIA, un grup format per 7 veus de dones artistes i colomenques, que neix de la necessitat de conscienciar sobre la importància de la figura de la dona als escenaris i d’exaltar la lluita per un canvi social basat en la horitzontalitat, el feminisme i la diversitat.

Per finalitzar, la cantant, guitarrista i compositora MARIA LA BLANCO tancarà la jornada amb una proposta musical que representa una varietat d’influències musicals que transiten entre els ritmes llatins, la música mediterrània i el flamenc, amb pinzellades de bossa-nova o funky.

Per assistir a les activitats cal fer reserva prèvia al web de Grameticket