Cap a un activisme global per l'abolició de la prostitució. Reptes i estratègies

PROGRAMA - DIVENDRES 5 DE MARÇ

 

 

Núria Parlon

17:00 a 17:30 h

Paraules de Benvinguda i agraïments: Núria Parlón, alcaldessa de Santa Colo- ma de Gramenet (Barcelona, Cata- lunya, Espanya). Presentació del projecte de l’Ajuntament de Santa Coloma: “Ciutats per l’Abolició de la Prostitució”

Graciela Atencio

Presentació del marc del Seminari Internacional: Graciela Atencio (Espanya-Argentina), directora de Feminicidio.net (representant de CAP International a Espanya).

17:30 a 18:00 h

Aliances universitàries: el rol de l’Acadèmia en el abordatge de la prostitució des de la perspectiva abolicionista.

Intervenen: Elena Martínez García, vicerectora de la Universitat de València, Espanya; Yamille Gómez Hernández, directora d’Igualtat i Gènere de la Universitat Autònoma Benito Juárez d’Oaxaca, Mèxic; i Eshter Pineda, directora d’in- vestigació de la Fundació Alina Kinan, Universi- tat de San Martín, Argentina.

18:00 a 19:00 h

 

Taula d’anàlisis sobre la “Llei Francesa del 13 d’abril de 2016 per a reforçar la lluita contra el sistema prostitucional i re- colzar a les persones prostituïdes”

Intervenen:

Laurence Rossignol

Laurence Rossignol

(França), senadora per Oise i Exministra de Família, Infànciai

Drets de les Dones de França: ha estat una persona cabdal en l’adopció de la Llei  abolicionista francesa.

També és presidenta de l’associació feminista L’Assemblée des Femmes

Jonathan Machler

Jonathan Machler

(França), director de Coalition for Abolition of Prostitution International, amb seu a París, França, integrada per 34 organitzacions de 27 països, de quatre continents

Marta Torres Herrero

Modera: Marta Torres Herrero

(Espanya), jurista internacional especialitzada en Drets Humans de les Dones. Integrant de CAP Intl. Des de la seva fundació, actualment és responsable de missió a Espanya i Llatinoamèrica d’aquesta coalició.

19:00 a 19:30 h - Pausa Cafè

Alika Kinan

19:30 a 20:30 h

"La participació de les supervivents de tracta en la legislació i les polítiques pú- bliques”: Alika Kinan (Argentina). Després de ser rescatada de més de 16 anys d’esclavitud sexual, vaquerellar-se contra els seus proxenetes, judici que va guanyar. Avui és la directora del Programa d’Estudis, Formació i Investigació en Tracta i Explotació de Persones de la Universitat de Sant Martí.

Rita María Hernández

Presenta: Rita María Hernández (Estats Units), directora de Políti- ques i Promoció de l’organització estatunidenca Rescue Freedom