Fes clic a la imatge per descarregar el programa

Santa Coloma s’omple d’activitats per commemorar el 8M: comencen les jornades feministes

Després de dos anys de pandèmia, enguany les Jornades Feministes tornen amb força. Sota el lema «Tornem a les places: Primavera feminista», s’han programat més d’una quarantena de propostes durant el mes de març per commemorar la celebració del 8M, Dia Internacional de la Dona.

Les activitats reprenen el format presencial, cosa que permetrà el retrobament físic i un nou impuls al feminisme a la ciutat.

El març del 2020 es va inaugurar La CIBA, un nou espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista, també coincidint amb el 8M. L’any passat no es va poder celebrar el seu primer aniversari de la forma desitjada, a causa de la situació sanitària. És per això que les Jornades Feministes del 2022 són tan especials: “El programa d’enguany ens permetrà trobar-nos de nou, recuperar els vin- cles i continuar lluitant contra les desigualtats estructurals que patim les dones i que la pandèmia encara ha aguditzat més”, recalca l’alcaldessa, Núria Parlon.

El programa arrenca l’1 de març, a les 20 h amb la concentració mensual de denúncia contra les violències masclistes i els feminicidis, com cada primer dimarts de mes, a càrrec de Dones per l’eradicació de tota mena de violències. La refiexió la llegirà la sexòloga Eva Moreno.

MANIFEST I CONFERÈNCIA CENTRAL

El 8 de març, a les 18 h,  tindrà lloc la lectura del manifest unitari pel consell de les Dones, a la plaça de la Vila. I durant el matí es farà un acte de commemoració del 8M, a la mateixa plaça.

La conferència central anirà a càrrec de la filòsofa feminista Ana de Miguel, que refiexionarà sobre la seva darrera obra, «Ética para Celia», i es farà a La CIBA el 3 de març, a les 18 h. Una obra que no és només ètica per a noies, representa també una crida als nois perquè s'atreveixin a transgredir de veritat: perquè deixin de posar-se en el lloc dels seus desitjos i es comencin a posar en el lloc de les dones. Inscripcions.

L'acte es transmetrà en directe al nostre canal de Youtube. Feu clic en aquest enllaç