Programa Data Feminism

Dimarts, 8 de juny

imatge decorativa jornada Data Feminism
Clica sobre la imatge per descarregar la versió PDF

Inscripcions a: lacibainfo@gramenet.cat

9,30h.

BENVINGUDA A LA JORNADA DATA FEMINISM a càrrec de Núria Parlon Gil, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet.

10,00h.

Conferència inaugural. “Les tecnologies de dades des de la perspectiva dels drets de les dones  i l’impacte social” a càrrec de Karina Gibert, directora IDEAI - UPC Research Center, Vicedegana del Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica de Catalunya i fundadora de donesCOEINF i donesIAcat.

10,45h

Pausa Cafè.

11,15h.

Taula Rodona. Projectes tecnològics: diferents escenaris de la transformació digital.

  • “Autoritat de les dones i dades de les xarxes” a càrrec de Mariluz Congosto, Doctora en Telemàtica (uc3m) i Llicenciada en Informàtica (UPM).
  • “Periodisme d’investigació basada en dades obertes” a càrrec de Karma Peiró, Periodista i activista de dades. Fundació ViT.
  • "Construint equitat i oportunitats per a tots i totes" a càrrec de Silvia Recio, Gestora de comptes tècnics a Oracle.

12,45h

La CIBA_OBSERVATORI. Presentació projectes Dades x Dones en el Sector digital.

  • Maribel Cárdenas, directora de Polítiques d’igualtat. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.
  • Sílvia Migueiz, directora de La CIBA, Espai de Recursos per a Dones, Innovació i Economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

13,30 h.

Pausa Dinar.

15,30h.

Conferència. “Agenda Data de les dones. Les necessitats de les dones estan incorporades en els grans projectes de creació i publicació de bases de dades?”, a càrrec de Catherine D’Ignazio, professora, artista i desenvolupadora de programari nord-americana. És directora del laboratori Data + Feminism del MIT. D'Ignazio és més coneguda per les seves hackatons, com "Make the Breast Pump Not Suck" i el seu llibre, Data Feminism, coautora amb Lauren F. Klein.

16,30h.

Taula rodona. Oportunitats d'ocupació de les dones en llocs de treballs digitals

  • “El talent de les dones és una necessitat del sector digital”, a càrrec de Sonia Cañizares, Comitè Executiu Fundació CTecno i responsable del grup DonaTIC.
  • “Com transformar la societat mitjançant l’emprenedoria digital femenina”, a càrrec Pilar Conesa, Directora anteverti & curator smart city congress.
  •  “Les oportunitats d‘ocupació en l’àmbit de les dades”, a càrrec de Gemma Batlle,  Responsable en el desenvolupament de negoci TIC i sector públic en EURECAT (Centre Tecnològic de Catalunya). 
  • “Programes per reduir les bretxes digitals”, a càrrec de Lidia Arroyo, Investigadora TIC & Gènere. Internet Interdisciplinary Institute - IN3. UOC