Fanzine memòria històrica

Presentació del fanzine de memòria històrica de les dones a Santa Coloma de Gramenet

Divendres 17 de desembre, a les 18 h, a La CIBA, tindrà lloc la presentació del primer número del Fanzine de recuperació de la memòria històrica de les dones i de les seves aportacions al moviment veïnal de Santa Coloma de Gramenet, del període 1975-1990. L’obra recull moments clau en la història de la ciutat en el període 1970-1975, anys en què les lluites de les dones van aconseguir millorar els serveis bàsics, com l’educació, el transport públic, l’enllumenat, entre d’altres.

El fanzine inclou reproduccions d’imatges històriques, que s’han convertit en icòniques a la nostra ciutat. L’any vinent s’editaran tres números més, que cobriran el període de 1975 a 1995. La publicació es repartirà gratuïtament a centres escolars, associacions veïnals, casals i centres culturals.

Organitza La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Jornada violències masclistes

Jornada professional

Per a un model feminista de prevenció, atenció, recuperació i preparació de les violències masclistes

Avís important: aquesta jornada s'ha reprogramat pel primer trimestre del 2022.

Jornada professional entorn un model feminista de prevenció envers les violències masclistes. L’equip de La CIBA i diverses professionals destacades en la matèria, us oferiran una visió d'aquest nou paradigma integral d’acompanyament a les dones basat en el reconeixement, el bon tracte, la resiliència i la reparació de totes les manifestacions de la violència  masclista.

Les inscripcions s'obriran a principi del 2022.

Organitza La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista

Dona't veu

Taller de teatre documental

Us presentem una nova activitat DONA’T VEU un taller de teatre documental que tindrà lloc tots els dilluns, de gener a juny de 2022.

Es tracta d'un projecte de teatre, un espai d’apoderament, d’escolta i de reconeixement de les dones de Santa Coloma. Mitjançant un treball creatiu que posarà de manifest la identitat pròpia i col·lectiva. La conductora del taller és la Queralt Riera, una reconeguda dramaturga.

Sessions presencials a La CIBA, els dilluns de 18 a 19.30 h

Inscripcions a grameticket.cat

Organitzat per La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

Cercle de dones

Cercle de dones

Des de temps ancestrals els cercles de dones han sigut una font de saviesa, salut i energia. En aquest espai podreu connectar amb les pròpies experiències amb  acompanyament grupal e intercanviar vivències que ens afecten directament com a dones. Un espai on podreu col·locar·vos en el vostre propi centre, escoltant, compartint i sanant, a càrrec de Raíz Violeta.

Sessions presencials a La CIBA, de 19 a 21 h, els dimarts 14 i 21 de desembre.

Aforament limitat amb inscripció prèvia a raizvioletabcn@gmail.com

Organitza Raíz Violeta i La CIBA. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Dones i salut

Dones i salut

Dones i salut és un cicle mensual de xerrades i tallers on es parlarà de drogues, sexualitat, salut física i mental, relacions afectives i socials, feminismes... amb prespectiva de gènere i sense tabús o perjudicis.

T'hi animes? Participa en aquest espai no-mixte a la CIBA, vine a dir la teva i empodera't en la teva salut! 

L'última sessió de l'any tindrà lloc el dimecres 15 de desembre, a les 18 h, a La CIBA.

Inscripcions en el següent formulari. Feu clic aquí  

Per a més informació contacteu amb a @nitdia_prevencio o bé al telèfon 625 39 86 88.

Organitza ASAUPAM amb el suport de La CIBA. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Exposició fotogràfica Mirades amb veu

Exposició fotogràfica del 2n Concurs de Fotografia per la Sensibilització envers les violències masclistes

Mirades amb veu és la segona edició d'un concurs fotogràfic organitzat per Metges del Món Catalunya i Metges del Món El Salvador, adreçat a dones titulars de drets que hagin participat en programes formatius d'apoderament, a Catalunya.

La temàtica d'enguany, “Per una vida sense violències”, té l’objectiu de crear uns espais de participació i reflexió mitjançant l’expressió fotogràfica. 

L'exposició es podrà visitar fins al gener de 2022.

Organitza Metges del Món Catalunya amb la col·laboració de La CIBA. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Foto de la Margarita Pedragosa

Exposició artística LLoc de llum

Reconeixement a la trajectòria artística i creativa de Margarita Pedragosa

Mostra de  l'obra escultòrica de la colomenca Margarita Pedragosa, un exposició formada per un conjunt de peces que conformen una unitat, expressions vitals d'un mateix sentiment. 

La Margarita Pedragosa va ser professora a l’Escola de Ceràmica de Santa Coloma de Gramenet (al carrer Balears, barri de Singuerlín) que va estar en funcionament durant els anys vuitanta i noranta.

De jove va començar a participar molt activament als grups de folklore popular, com els ballets i va començar a anar al CEP, on fa pocs anys va rebre la medalla dels 50 anys de sòcia del CEP, on va ser molt activa al grup de Sortides i Debats. 

L'exposició es podrà visitar fins al 31 de desembre. Accés lliure.

Organitzada per La CIBA. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la família de l'artista.

Presentació informe feminicidis

Presentació de l'informe de feminicidis 2010-2020

El dilluns 13 desembre, a les 18 h, tindrà lloc la presentació virtual de l'informe FEMINICIDIS 2010-2020. Aquest informe que posa llum sobre l'evolució i impacte dels feminicidis produits al nostre país durant la darrera dècada.

L’acte anirà a càrrec de Maribel Cárdenas, directora de polítiques d’igualtat de La CIBA, Graciela Atencio, directora de Feminicidio.net i coordinadora de l’Escola Abolicionista Internacional i Nerea Novo, redactora i analista de dades  en Feminicidio.net. i llicenciada en Periodisme per la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid (URJC).

L'acte es podrà seguir virtualment a

https://laciba.gramenet.cat/InformeFeminicidis2010-2020

Organitzat per Feminicidio.net i Associació La Sur, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista . Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Presentació del llibre Yo vieja

Presentació del llibre Yo vieja, d'Anna Freixas

Avís important: us informem que aquesta activitat s'ha cancel·lat. 

El dilluns 20 de desembre, a les 18 h, a La CIBA, tindrà lloc la presentació del llibre Yo vieja, d'Anna Freixas. L'autora ens explicarà el seu paper transformador, un cant a la llibertat i la desimboltura; a la vellesa comfortable i afirmativa. Lluny dels estereotips de discriminació i rebuig social cap a les persones grans. Quantes generacions faran falta perquè “vella” deixi de veure’s com un insult?

Podeu fer la vostra inscripció a artemisdegramenet@gmail.com

Organitzada per l'Associació Colomenca de Dones Àrtemis amb el suport de La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

Seminari Model suec abolicionista

Seminari internacional El model abolicionista suec

Dimecres 15 de desembre, de 18 a 20 h, tindrà lloc aquest seminari virtual en el què coneixerem i analitzarem quins són els avenços a nivell global del model abolicionista suec de la prostitució.

Per impartir la formació comptarem amb Per-Anders Sunesson, un rellevant expert governamental del país nòrdic, que ha estat fins al 2020 l'Ambaixador General per a la Lluita contra el Tràfic del Ministeri d'Exteriors. Des de Suècia, el primer país del món que va promulgar, al 1999, una llei que sanciona la compra de serveis sexuals, Sunesson ens aportarà  la seva experiència internacional en Drets Humans, des del seu compromís amb la lluita contra la prostitució.

Per a més informació i inscripcions consulteu el web 

https://geoviolenciasexual.com/seminario-internacional-online-avances-a-nivel-global-del-modelo-sueco-abolicionista-de-la-prostitucion/

Organitzat per l'Associació La Sur, amb la col·laboració de La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Acte d'homenatge a Carme Palma

Acte de reconeixement a Carme Palma

El divendres 10 de desembre, a les 19 h, a La CIBA, tindrà lloc aquest homenatge d’amor i afecte en record a la nostra companya Carme Palma Moreno. Una dona referent i compromesa que a través de diferents dimensions com la salut, la cultura o la igualtat pels drets de les dones, va contribuir a fer un món més just. I en record a ella volem que el nostre Centre de Documentació porti el seu nom, Carme Palma.

Inscripcions a https://grameticket.cat

Per a més informació contacteu amb lacibainfo@gramenet.cat

Organitzat per La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista . Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Seminari trauma i prostitució

Seminari Internacional sobre Trauma i Prostitució

En aquest seminari obrirem un espai de formació adreçat a professionals envers la vulneració de drets humans que implica el comerç sexual per les seves víctimes i per la construcció d'una societat justa i democràtica. L’ objectiu és oferir alternatives per tal que  les dones surtin del sistema prostitucional, acompanyades de polítiques públiques que promoguin noves masculinitats basades en relacions igualitàries entre homes i dones.

L'activitat formativa serà impartida per Ingeborg Kraus, doctora en psicologia especialitzada en traumes i feminista. Va treballar entre 1995 i 1999 amb víctimes de violació com a arma de guerra de Bòsnia. Des de fa uns anys treballa com a psicoterapeuta amb víctimes de tràfic i prostitució. És experta i activista contra el tràfic i la prostitució.

El seminari està coordinat per Amelia Tiganus, activista feminista que ha impartit més de quatre-centes conferències, xerrades i tallers arreu d’Espanya, Europa i Amèrica Llatina. Ha rebut diversos premis i reconeixements a la seva tasca en pro dels drets humans de les dones i les nenes.

La formació es durà a terme en format virtual, en dues sessions:

La primera sessió va tenir lloc el divendres 26 de novembre de 18 a 20 h

La segona sessió tindrà lloc el divendres 3 de desembre de 18 a 20 h. Inscriu-t'hi

Activitat gratuïta. Es lliuraran certificats de participació a totes les persones inscrites.

Per a més informació contacteu amb lacibainfo@gramenet.cat

Organitzat per l'Escola Internacional Abolicionista, l'Associació Sur i La CIBA. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Projeccio de Room without a view

Projecció del documental Room without a view

El dijous 9 de desembre, a les 18 h, a La CIBA, tindrà lloc el passi del documental guanyador del Premi Amnistia Internacional Catalunya del Festival DocsBarcelona 2021.

La directora catalana Roser Corella fa un retrat coral de la crua realitat de les dones migrants que fan de treballadores domèstiques al Líban. Una mirada valenta que reflexiona sobre el paper de les dones i el treball domèstic en les societats capitalistes. L’acte serà presnetat per Manuel J.Pérez, membre del grup Badalona-Santa Coloma d’Amnistia Internacional.

Després del passi hi haurà una conversa posterior amb Oriol Andrés Gallart, videoperiodista i documentalista.

Aquesta activitat està emmarcada en el Dia Internacional dels Drets Humans.

Entrada lliure. No cal inscripció prèvia.