Programa d'activitats de maig

Feu clic aquí per descarregar-vos el programa en pdf.

Jornades Com construir #barrisvioletes?

Els dies 20 i 21 de maig, a La CIBA, tindran lloc aquestes jornades de la CONFAVC sota el lema Com construir #barrisvioletes? 

Com construir col·lectivament barris on l'urbanisme i els itineraris de cura tinguin en compte la perspectiva de gènere i les necessitats de les veïnes? Com organitzar veïnatge on les cures estiguin socialitzades i compartides, i no recaiguin com fins ara, en les vides de les dones d'una manera automàtica i sense alternatives? Com idear serveis de salut i educatius sense biaixos de gènere i promocionar polítiques públiques per a evitar l'empobriment de les veïnes?

Per a més informació i inscripcions: www.confavc.cat

Podeu seguir les jornades en directe, al nostre canal de Youtube:

Sessió de divendres 20, de 17 a 19 h:  https://youtu.be/bjxGtcHzJcE

Sessió de dissabte 21, de 10 a 14 h: https://youtu.be/pWxZ0bGAlkU

Organitza: CONFAVC (Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya) amb la col·laboració de La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

Contes coeducatius a la carpa de La CIBA

Activitat infantil i familiar

El diumenge 22 de maig, de 10 a 14 h, a la Plaça del Rellotge, veniu a participar a la Diada de la Primavera, en el marc del Projecte VIU EL FONDO!

Hi havia una vegada contes coeducatius a La Carpa de La CIBA, és una activitat infantil de Conta Contes amb la Daniela Conte, que explicarà una història màgica sobre quan un dia un estranger arriba, amb només una maleta, tothom comença a fer-se preguntes. Per què és aquí? D'on ve? i què porta en la maleta? Una història poderosa, plena de tendresa i humanitat.

Organitza:  La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

Presentació de la IX Edició del Festival de Blues de Santa Coloma de Gramenet

El dimarts 24 de maig, a les 19 h, a La CIBA, tindrà lloc la presentació de la IX Edició del Festival de Blues de Santa Coloma de Gramenet. Comptarem amb l'actuació de Queralt Albinyana, El Blues d'Elles.

Inscripcions a  https://grameticket.cat/

Organitza Santako in Blues. Societat de Blues de Santa Coloma de Gramenet amb la col·laboració de La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

Projecció del documental "Dona, vostè no té res"

El dijous 26 de maig a les 18.30 h, a La CIBA, tindrà lloc aquesta activitat, en el marc del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones. 

Passi del documental “Dona, vostè no té res!”, de la directora Eva Martínez Corcuera, sobre el biaix de gènere en medicina, i posterior taula rodona amb Paz Flores, psiquiatra, i Fina Pérez, coordinadora de la Unitat de Trastorns Afectius de l'Hospital de Sant Pau, participants al documental, i amb l'Anna Marquès, productora del film. Abordarem com, històricament, i fins avui, les dones han estat infradiagnosticades i sobremedicades, tractades amb condescendència pel sistema sanitari o insuficientment ateses.

Inscripcions a  https://grameticket.cat/

Organitza: La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. 

Commemoració del Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament

El dimarts 24 de maig, a les 18 h, a La CIBA, us convidem a commemorar amb nosaltres el Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament.  Hem organitzat una taula rodona amb Marta Carnicero, autora de ‘Matrioixques’, un llibre que parla sobre la violència exercida sobre el cos de la dona que troba la seva màxima expressió en un context bèl·lic, però que té infinitat de rèpliques, algunes d’elles tan naturalitzades que s’han tornat invisibles.  Una història en comú de les dones que pateixen les desafortunades circumstàncies de viure en conflictes armats. 

Comptarem també amb la col·laboració de  professionals de l’Escola de cultura per la pau de la UAB, especialitzades en la temàtica de la Violència Sexual en conflictes armats.

Organitza: La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

II Jornades Internacionals Data Feminism

El dimarts 17 de maig, de 9.30 a 16 h, a La CIBA, tindran lloc les II Jornades Internacionals Data Feminism, que tenen com a objectiu mostrar els reptes de l’agenda feminista en les tecnologies de dades, visibilitzant veus, pràctiques i projectes que prioritzen els drets de les dones en el disseny i execució de projectes de dades.

L’esdeveniment comptarà amb la presència de diverses ponents de primer nivell, àmpliament coneixedores de l’agenda feminista i del Data Feminism. Les diverses taules repartides al llarg de la jornada abordaran temes de rellevant transcendència i actualitat: Taula 1: Reptes del Data Feminism, Taula 2: Projectes d’ús de Data pels Drets de les Dones i Taula 3: Projectes Data amb una mirada ètica i social.

L’observatori Women Data Lab de La CIBA és un projecte dedicat a crear continguts digitals a partir de les dades obertes, la divulgació de les tecnologies de dades orientades a partir de dades i a gener comunitat data.

L’objectiu de les jornades és donar veu a dones referents en la construcció feminista de les tecnologies data per a compartir i divulgar coneixements sobre aquestes.

Consulteu el programa de les jornades fent clic aquí

Inscripcions a  https://grameticket.cat/

S'emetrà certificat d'assistència a les persones que segueixin presencialment el curs. La jornada es podrà seguir virtualment al nostre canal de Youtube.

Podeu seguir en directe la II Jornada Internacional Data Feminism en el següent link https://youtu.be/xQ-kMmL144o

Podeu seguir en directe la II Jornada Data Feminism - Desconferència en el següent link https://youtu.be/WNALaOzEkQ8

Desconferència Data Woman 

Participa en la Desconferència Data Woman, un espai on tothom qui vulgui podrà participar, si tens un projecte de tecnologia de dades (visualització, periodisme de dades, analítica data, IA, optimització de processos,...) vine a compartir-lo! Nosaltres posem l’espai, el projector i el berenar, l’únic que cal és emplenar el formulari i portar el material que necessitis per a la teva presentació!

Qui hi pot participar?

Dones que vulguin compartir un projecte de tecnologia de dades (visualització, periodisme de dades, analítica data, IA, optimització de processos,...) vine a compartir-lo!

Com funcionarà?

Cada deconferenciant disposarà de 5 minuts per explicar el seu projecte de visualització de dades.

Cada dona portarà el seu ordinador, disposarem d’una wifi de qualitat i d’un projector.

Què obtindran les participants?

Participar en una nova comunitat de persones expertes on compartir coneixement.

Iniciativa Barcelona Open Data visualitzarem els noms i les bios de les persones que aportin activament en aquesta ocasió.

Com m’hi he d’inscriure?

Omple el següent formulariproposa el teu projecte, i en 48h rebràs una confirmació d'acceptació.

Organitza: La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. 

Conversatori amb joves diverses de Colòmbia membres de La Ruta Pacífica de Mujeres

Dimecres 18 de maig, a les 18.30 h, a La CIBA, tindrà lloc aquest Conversatori. L’activitat forma part del projecte “Sintonía de mujeres jóvenes por la exigibilidad del derecho a una vida libre de violencias, los derechos sexuales y reproductivos como aporte a la construcción de paz en Bolibar, Eje Cafetero y Valle del Cauca-Colombia” que s’està portant a terme amb La Ruta Pacífica de Mujeres de Colombia amb el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Ens compartiran les seves experiències i les accions que s’han dut a terme per tal de reconèixer el paper de les joves diverses en la construcció de la pau.

Organitza: CooperAcció amb la col·laboració de La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

Abolicionisme per a principiants

Curs en línia gratuït

L’objectiu del curs és identificar les ideologies associades a les concepcions de la prostitució, i alhora analitzar els mites al voltant de les polítiques abolicionistes i conèixer l’experiència de la Llei francesa abolicionista del 2016. Tanmateix, al curs coneixerem testimonis de dones supervivents del sistema prostitucional, que ens permetran aprofundir i contextualitzar la prostitució, com a forma de violència sexual cap a les dones.

Curs gratuït. Més informació i inscripcions https://geoviolenciasexual.com/curso-online-gratis-abolicionismo/

Inscripcions obertes fins al 10 de juny.

Organitza l’Escola Internacional Abolicionista amb la col·laboració del Campus CIBA, La CIBA. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Què volen els homes que compren sexe?

Curs en línia gratuït

A aquest espai formatiu, analitzarem i reflexionarem envers la tolerància social, la invisibilització i la romantització del comprador de sexe i coneixerem els estudis més recents al voltant de la demanda de prostitució.

Curs gratuït. Més informació i inscripcions https://geoviolenciasexual.com/curso-online-gratis-hombres/

Inscripcions obertes fins al 10 de juny.

Organitza l’Escola Internacional Abolicionista amb la col·laboració del Campus CIBA, La CIBA. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Presentació de la Brigada Lila Sntk

El dimecres 11 de maig, a les 18 h, al Centre de Recursos per a Joves Mas Fonollar, tindrà lloc la presentació de la Brigada Lila Sntk.

Vols lluitar contra les desigualtats de gènere? Vols ser referent en la prevenció de les violències masclistes? Les injustícies et rebel·len i vols actuar davant les desigualtats? Vols saber què és ser "Agent Lila"?

Uneix-te a la BRIGADA LILA SNTK i converteix-t en un/a "Agent Lila"!

Apunta’t amb un missatge al telèfon 662427149 o IG @mas_fonollar

Organitza: La CIBA i Àrea de Joventut. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Sessió inaugural del Seminari d'Estudis Feministes

Dimarts 3 de maig, a les 18 h, a La CIBA, tindrà lloc la sessió inaugural del Seminari d'Estudis Feministes.

Sota el títol  Per què el feminisme és abolicionista? Genealogia i agenda d’una lluita, Ana de Miguel, filòsofa, escriptora, feminista, farà aquesta conferència sobre perquè l’abolicionisme de la prostitució està al nucli del feminisme. Moderarà Maribel Cárdenas, Directora de Polítiques d’Igualtat i LGTBI de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. L’acte el presentarà l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon.

Inscripcions a https://grameticket.cat/  

Podeu seguir l'acte en directe, al nostre canal de Youtube, en el següent enllaç youtu.be/la2IhKPr6zg

Organitza: Associació The Suffragettes SCG i La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. 

Dona't veu

Taller de teatre documental

Sessions presencials a La CIBA, els dilluns de 18 a 19.30 h, fins al juny. Les sessions de maig tindran lloc els dies  2, 9, 16, 23 i 30.

DONA’T VEU és un projecte de teatre documental, un espai d’apoderament, d’escolta i de reconeixement de les dones de Santa Coloma. Mitjançant un treball creatiu que posarà de manifest la identitat pròpia i col·lectiva. 

Si hi estàs interessada envia’ns un correu electrònic a lacibainfo@gramenet.cat, indicant el teu nom complert, data de naixement, DNI i telèfon de contacte.

Imparteix el taller: Queralt Riera.

Organitzat per La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. 

Á(r)mate

El taller tindrà lloc l'últim dimarts de cada mes, presencialment a La CIBA, de 18 a 20 h. La sessió de maig serà el 31.

Vols tenir un major coneixement del passat i del present de les dones? Tens interès per compartir experiències, reflexions i vivències?

Si t’interessa compartir temes com la sexualitat, la pressió estètica, la maternitat , la violència masclista, o el treball i les cures, La CIBA t’ofereix aquest espai de comunitat, vincle social i aprenentatge feminista.

L’ objectiu del grup és engrandir el teixit feminista de la ciutat i oferir un marc teòric i conceptual feminista, de la mà de les pròpies vivències, que seran les que aniran marcant la guia del contingut teòric.

Un cercle de dones on dotar-nos d’eines (armarnos) i crear sororitat (amarnos).

Si hi estàs interessada envia’ns un correu electrònic a lacibainfo@gramenet.cat, indicant el teu nom complert, data de naixement, DNI i telèfon de contacte.

Imparteix el taller: Elena Sorribes i Lucía Toba.

 

Organitza: La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

 

 

La melodia del meu cos

Taller corporal integratiu

Taller amb periodicitat quinzenal, fins al juny. Les sessions seran presencials, a La CIBA, de 17.30 a 19 h. Les sessions de maig seran els dies 5 i 19.

El punt de partida d’aquest taller és l’experiència corporal com a element central des del qual abordar les emocions. Treballar des de i amb el cos, a partir del que passa en ell, aprenent a descodificar i entendre els missatges que ens envia. Entenent el propi cos com a canal per accedir a la gestió de les emocions, saber reconèixer-les i anomenar-les. Expressant, a través del moviment, els bloquejos, les tensions, els sentiments d'impotència, ràbia i tristesa. El taller està adreçat a dones adultes.

Si hi estàs interessada envia’ns un correu electrònic a lacibainfo@gramenet.cat, indicant el teu nom complert, data de naixement, DNI i telèfon de contacte.

Imparteix el taller: Daniela Conte (@dadaconte).

Organitza La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

Cercle de dones

Cercle de dones

Tots els dimarts, sessions presencials a La CIBA, de 19 a 21 h. Les sessions de maig seran els dies 3, 10, 17, 24 i 31.

Des de temps ancestrals els cercles de dones han sigut una font de saviesa, salut i energia. En aquest espai podreu connectar amb les pròpies experiències amb  acompanyament grupal e intercanviar vivències que ens afecten directament com a dones. Un espai on podreu col·locar·vos en el vostre propi centre, escoltant, compartint i sanant.

Aforament limitat amb inscripció prèvia a raizvioletabcn@gmail.com

Imparteix el taller: Raíz Violeta.

Organitza:  La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

 

Juntes som invenCIBAS

Espai feminista de trobada i autocura

Espai de trobada, els dijous, en sessions quinzenals. Les sessions seran presencials, a La CIBA, de 17 a 19 h. El taller finalitzarà al juny. Les sessions de maig tindran lloc els dies 12 i 21.

Juntes som invenCIBAS és un espai feminista de confiança per empoderar-nos entre joves en els temes que ens importen: autoestima, relacions, conflictes, habilitats emocionals, sexualitat, família, amistat, autodefensa, violències masclistes... Per sentir-nos més bé amb nosaltres i amb les nostres relacions. Per viure com volem, i ser protagonistes de les nostres vides! 

Si hi vols participar escriu-nos a cirdjove@gramenet.cat o pel whatsapp al 693 55 20 24.

Organitza: La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. 

Exposició 25N StreetArt

Ja podeu visitar a La CIBA aquesta exposició, fruit del treball fet pels instituts de Santa Coloma. Les obres han estat realitzades per l’alumnat de 13 instituts de la ciutat que van participar en aquest programa coeducatiu d’art urbà, enmarcat en el programa d’activitats del 25 N, Dia Internacional per l’erradicació de la violència masclista.

Del projecte van sorgir més de 200 missatges enllaunats envers la violència masclista, i una part d'aquests missatges són els que podreu veure al nostre espai. Els artistes @melata han acompanyat l’alumnat en tot el procés creatiu.

L'exposició es podrà visitar fins al juny, de 8 a 21.30 h, de dilluns a divendres.

Organitza: La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. 

Exposició Santa Coloma Violeta: la força de les dones

Exposició del recorregut del moviment associatiu de dones de Santa Coloma de Gramenet, amb motiu de la celebració dels 25 anys de la creació de la Coordinadora d’Associacions de Dones de la ciutat. Descobrireu una ciutat on les dones han estat protagonistes de les lluites per aconseguir drets i millorar el seu entorn. 

L'exposició es podrà visitar fins al juny, de 8 a 21.30 h, de dilluns a divendres, a La CIBA.

Organitzada per La CIBA i La Coordinadora d’Associacions de Dones de Santa Coloma de Gramenet.