Si voleu consultar el pdf amb totes les activitats programades per febrer, feu clic aquí.

També teniu disponible el programa d'activitats entorn l'11 F- Dia Internacional de les dones i les nenes en la ciència i la tecnologia. Feu clic aquí.

Abolicionisme per a principiants

Curs en línia gratuït

De l’1 de febrer al 15 de juliol. Inscripció oberta!

L’objectiu del curs és identificar les ideologies associades a les concepcions de la prostitució, i a lhora analitzar els mites al voltant de les polítiques abolicionistes i conèixer l’experiència de la Llei francesa abolicionista de 2016. Tanmateix, al curs coneixerem testimonis de dones supervivents del sistema prostitucional, que ens permetran aprofundir i contextualitzar la prostitució, com a forma de violència sexual cap a les dones.

Més informació i inscripcions a: https://geoviolenciasexual.com/curso-online-gratis-abolicionismo/

Organitza l'Escola Internacional Abolicionista amb la col·laboració de Campus CIBA, La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Què volen els homes que compren sexe?

Curs en línia gratuït

De l’1 de febrer al 15 de juliol. Inscripció oberta!

A aquest espai formatiu, analitzarem i reflexionarem envers la tolerància social, la invisibilització i la romantització del comprador de sexe i coneixerem els estudis més recents al voltant de la demanda de prostitució.

Més informació i inscripcions a: https://geoviolenciasexual.com/curso-online-gratis-hombres/

Organitza l'Escola Internacional Abolicionista amb la col·laboració de Campus CIBA, La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Juntes som invenCIBAS

Espai feminista de trobada i autocura

El dijous 24 de febrer s'iniciarà aquest espai de trobada, en sessions quinzenals, els dijous. Les sessions seran presencials, a La CIBA, de 17 a 19 h. El taller finalitzarà al juny.

Juntes som invenCIBAS és un espai feminista de confiança per empoderar-nos entre joves en els temes que ens importen: autoestima, relacions, conflictes, habilitats emocionals, sexualitat, família, amistat, autodefensa, violències masclistes... Per sentir-nos més bé amb nosaltres i amb les nostres relacions. Per viure com volem, i ser protagonistes de les nostres vides! 

Si hi vols participar escriu-nos a cirdjove@gramenet.cat o pel whatsapp al 693 55 20 24.

Organitza La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Espai de joc lliure coeducatiu

El divendres 25 de febrer s'iniciarà aquesta proposta de joc lliure coeducatiu, en sessions quinzenals, els divendres. Les sessions seran presencials, a La CIBA, de 17 a 19 h.

Us proposem un espai de joc lliure coeducatiu i sostenible, adreçat famílies. A càrrec de La Magrana Curiosa.

Inscripcions a https://grameticket.cat/

Organitza La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Seminari Inaugural de la 2ª edició de l’Escola Internacional Abolicionista

Us convidem al Seminari Internacional “Drets de les dones i canvi climàtic: connexions entre pobresa, prostitució i extractivisme” al que comptarem amb la presència de la  Melissa Farley, doctora en psicologia clínica i acadèmica experta en prostitució des de la perspectiva de la demanda.

Al seminari crearem un espai de reflexió al voltant dels factors que agreugen la desigualtat estructural de les dones, com ara, la pobresa, la prostitució i l’extracció de recursos, a l’hora que es generen propostes d’ajudes i recursos per a dones i nenes en risc de patir les conseqüències del canvi climàtic i la explotació sexual.

Dijous 24 de febrer, de 17.30 a 20.30 (hora central europea), en modalitat presencial i en línia.

Inscripcions (format en línia): https://geoviolenciasexual.com/seminario-derechos-de-las-mujeres-cambio-climatico-melissa-farley/

Inscripcions (format presencial): https://grameticket.cat/

S'oferirà traducció simultània: castellà - anglès; anglès - castellà

Programa

Més informació: lacibainfo@gramenet.cat

Organitzen l'Escola Internacional Abolicionista i La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista, Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i Escola Internacional Abolicionista.

Jornada de Bretxa Salarial: eines per treballar la igualtat salarial

22 F- Dia Europeu per la igualtat salarial entre dones i homes

Dimarts, 22 de febrer, de 9.30 a 13.30 h, a La CIBA tindrà lloc aquesta xerrada amb motiu de la celebració del Dia Europeu de la Igualtat Salarial i en el marc de la jornada anual de bretxa salarial organitzada per UGT de Catalunya. Es  presentarà l’informe ‘Bretxa salarial, l’expressió de les desigualtats entre dones i homes en el mercat de treball remunerat’, elaborat per la Secretaria d’Igualtat de la UGT.

Programa

Inscripcions

Organitza UGT Catalunya amb la col·laboració de La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

http://www.ugt.cat/la-crisi-de-la-covid-te-cara-de-dona-la-pandemia-intensifica-la-bretxa-salarial-entre-homes-i-dones/

El treball amb les masculinitats per eradicar el patriarcat

El dimecres 23 de febrer, a les 18 h, a La CIBA , tindrà lloc aquesta xerrada sobre noves masculinitats.

Aharón Fernández Cuadrado, psicòleg especialista en gènere, membre d’homes igualitaris, ens parlarà de diferents estratègies per eradicar aquesta societat masclista que ens domina.

Inscripcions a artemisdegramenet@gmail.com

Organitza Grup de Dones Àrtemis amb la col·laboració de La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

La melodia del meu cos

Taller corporal integratiu

El dijous 24 de febrer, s'iniciarà aquest taller, amb periodicitat quinzenal, fins al juny. Les sessions seran presencials, a La CIBA, de 17.30 a 19 h. 

El punt de partida d’aquest taller és l’experiència corporal com a element central des del qual abordar les emocions. Treballar des de i amb el cos, a partir del que passa en ell, aprenent a descodificar i entendre els missatges que ens envia. Entenent el propi cos com a canal per accedir a la gestió de les emocions, saber reconèixer-les i anomenar-les. Expressant, a través del moviment, els bloquejos, les tensions, els sentiments d'impotència, ràbia i tristesa. A càrrec de Daniela Conte (@dadaconte). El taller està adreçat a dones adultes.

Inscripcions a https://grameticket.cat/

Organitza La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

Cercle de dones

Cercle de dones

Des de temps ancestrals els cercles de dones han sigut una font de saviesa, salut i energia. En aquest espai podreu connectar amb les pròpies experiències amb  acompanyament grupal e intercanviar vivències que ens afecten directament com a dones. Un espai on podreu col·locar·vos en el vostre propi centre, escoltant, compartint i sanant, a càrrec de Raíz Violeta.

Tots els dimarts, sessions presencials a La CIBA, de 19 a 21 h. Les sessions de febrer seran els dimarts 1, 8, 15 i 22.

Aforament limitat amb inscripció prèvia a raizvioletabcn@gmail.com

Organitza Raíz Violeta i La CIBA. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Á(r)mate

Vols tenir un major coneixement del passat i del present de les dones? Tens interès per compartir experiències, reflexions i vivències?

Si t’interessa compartir temes com la sexualitat, la pressió estètica, la maternitat , la violència masclista, o el treball i les cures, La CIBA t’ofereix aquest espai de comunitat, vincle social i aprenentatge feminista.

L’ objectiu del grup és engrandir el teixit feminista de la ciutat i oferir un marc teòric i conceptual feminista, de la mà de les pròpies vivències, que seran les que aniran marcant la guia del contingut teòric.

Un cercle de dones on dotar-nos d’eines (armarnos) i crear sororitat (amarnos).

El taller tindrà lloc l'últim dimarts de cada mes, presencialment a La CIBA, de 18 a 20 h. S'iniciarà el 29 de març. 

Inscripcions a  https://grameticket.cat/   

Organitza La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.   

Dona't veu

Taller de teatre documental

Us presentem una nova activitat DONA’T VEU un taller de teatre documental que tindrà lloc tots els dilluns, de gener a juny de 2022.

Es tracta d'un projecte de teatre, un espai d’apoderament, d’escolta i de reconeixement de les dones de Santa Coloma. Mitjançant un treball creatiu que posarà de manifest la identitat pròpia i col·lectiva. La conductora del taller és la Queralt Riera, una reconeguda dramaturga.

Sessions presencials a La CIBA, els dilluns de 18 a 19.30 h

Si hi estàs interessada envia’ns un email a  lacibainfo@gramenet.cat, indicant el teu nom complert, data de naixement, DNI i telèfon de contacte.

Organitzat per La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Exposició Santa Coloma Violeta: la força de les dones

Exposició del recorregut del moviment associatiu de dones de Santa Coloma de Gramenet, amb motiu de la celebració dels 25 anys de la creació de la Coordinadora d’Associacions de Dones de la ciutat. Descobrireu una ciutat on les dones han estat protagonistes de les lluites per aconseguir drets i millorar el seu entorn. 

L'exposició es podrà visitar fins al juny, de 8 a 20 h, de dilluns a divendres, a La CIBA.

Organitzada per La CIBA i La Coordinadora d’Associacions de Dones de Santa Coloma de Gramenet.

Exposició 25N StreetArt

Ja podeu visitar a La CIBA aquesta exposició, fruit del treball fet pels instituts de Santa Coloma. Les obres han estat realitzades per l’alumnat de 13 instituts de la ciutat que van participar en aquest programa coeducatiu d’art urbà, enmarcat en el programa d’activitats del 25 N, Dia Internacional per l’erradicació de la violència masclista.

Del projecte van sorgir més de 200 missatges enllaunats envers la violència masclista, i una part d'aquests missatges són els que podreu veure al nostre espai. Els artistes @melata han acompanyat l’alumnat en tot el procés creatiu.

L'exposició es podrà visitar fins al juny, de 8 a 20 h, de dilluns a divendres.

Organitza La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Presentació del llibre Yo vieja

Presentació del llibre Yo vieja, d'Anna Freixas

El dimarts 1 de febrer, a les 18.30 h, a La CIBA, tindrà lloc la presentació del llibre Yo vieja, d'Anna Freixas. L'autora ens explicarà el seu paper transformador, un cant a la llibertat i la desimboltura; a la vellesa comfortable i afirmativa. Lluny dels estereotips de discriminació i rebuig social cap a les persones grans. Quantes generacions faran falta perquè “vella” deixi de veure’s com un insult?

Podeu fer la vostra inscripció a artemisdegramenet@gmail.com

Organitzada per l'Associació Colomenca de Dones Àrtemis amb el suport de La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista.

Valentina Quàntica

11 F- Dia internacional de les nenes i les dones en la ciència i la tecnologia

El divendres 11 de febrer, a les 19 h, a La CIBA, tindrà lloc aquest espectacle de teatre infantil, on la ciència, l'empoderament femení i l'emergència climàtica són els grans eixos. Una estona per a tota la família de diversió i aprenentatge dinàmic i experiments en directe! Una obra teatral on la Valentina ens convida al seu laboratori per qüestionar-nos i per descobrir fets sorprenents. 

La sessió té una durada de 50 minuts i està recomanat per a infants a partir de 5 anys.

Inscripcions https://grameticket.cat/

Organitza La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.   

Segueix el teu instint d’investigadora!

11 F- Dia internacional de les nenes i les dones en la ciència i la tecnologia

El divendres 11 de febrer, a les 17.30 h, a La CIBA, tindrà lloc aquesta activitat enmarcada en el 11 F. Es tracta d'una activitat adreçada a famílies, que vol acostar a la realitat quotidiana l’activitat professional de diverses dones científiques, per a que serveixin d’inspiració per a les nenes i despertar en elles vocacions científiques. L’activitat anirà a càrrec de La Magrana Curiosa.

Inscripcions a https://grameticket.cat/

Organitzen La Magrana Curiosa i  La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.