Núria Parlon

Jornades Feministes 2021

Seguim aquí, dempeus i fortes!

Núria Parlon Gil
Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet

Ara fa un any, a Santa Coloma de Gramenet inauguràvem La CIBA, un nou espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Un somni es feia realitat i La CIBA començava a donar les seves primeres passes en el marc de la commemoració del 8M, Dia Internacional de les Dones. També aquest mes de març es compleix un any de la irrupció de la pandèmia a les nostres vides, amb les seves doloroses conseqüències. Sens dubte les dones han patit i patiran greument i de manera específica aquestes conseqüències arran la crisi sanitària, social i econòmica desfermada. Plou sobre mullat, donada la desigualtat de partida entre dones i homes a la nostra societat, la qual en contextos de crisi col·loca a les dones en situacions de major vulnerabilitat.

En aquell moment, la celebració de les Jornades Feministes també es va veure afectada de ple per la pandèmia i molts dels actes previstos es van haver de suspendre. Ara com ara, les mesures sanitàries vigents ens obliguen a un plantejament majoritàriament virtual dels actes, tot i que també s'han pogut programar algunes accions a l'espai públic. Un espai públic del qual les dones hem estat excloses durant molt de temps i que ha costat molt de guanyar, i al qual, per tant, no podem renunciar, donat el seu gran valor simbòlic.

Aquestes Jornades Feministes del 2021 són, malgrat tot, una ocasió important i necessària per a la celebració. Celebrem que el nou espai de La CIBA està en marxa i desenvolupant els objectius fixats per a aquest primer any de vida. Entre ells, el de ser un espai de reflexió i mobilització, des de l'àmbit local, però amb una projecció global i, tal com veureu al programa que teniu a les mans, la inauguració del Campus CIBA i la celebració de l'Escola Abolicionista Internacional treballen en la línia d'aquest objectiu.

Celebrem també que les dones ens mantenim fermes en la denúncia de les desigualtats i de les violències estructurals que ens oprimeixen, en la defensa i reivindicació dels nostres drets, que són drets humans i inalienables i que s'estan veient greument afectats per la crisi, amb un retrocés a escala mundial del qual ja ha alertat l'Organització de les Nacions Unides (ONU). Celebrem, finalment, que l'agenda feminista de la ciutat no decau i que les entitats feministes i la ciutadania ens acompanyen en aquesta commemoració amb tota la força que les circumstàncies, encara difícils, ens permeten. Aquest 8M celebrem que seguim dempeus i més fortes que mai!